No niin, nyt ois sitten aika laitella uusimpia neuletöitä tännekipäin, ennenkun taas unohtuu.  Mulle on iskeny joku kummallinen "pesänrakennus" kausi ku koko aika pitäis olla tekemässä jotakin, joko neuloa tai virkata :)

Laitan tähän ensiks uusimman työn, niin on helmpompi sitten lisäillä tähän alkuun aina töitä kun saa niitä tehtyä.

Tytttö halus kevätjuhliin itelleen boleron. Ei muuta kun ohjetta ettimään, mut se ei ollukaan niin helppoo ku tytöllä oli määrätyt jutut mitkä piti löytyy, mut muokkaamalla tyttö saiki mieleisin boleron ja just edellisenä iltana sain valmiiks, että tyttö sai juhliinsa päälle. Nappi piti olla iso, mitä sitten metsästettiin ympäriinsä ku piti olla "kultaa, blink blinkiä ja iso", isoveli sit napin löys ja sopii hyvin boleroon. Kuvan ottamisen jälkeen neuloin napinläpee pienemmäks ku huomasin kuvassa et on vähän liian iso. Ohje on Maikin kontin blogista maikinkoontti.blogspot.com/2010/08/viela-kellan.html

Muokkasin nirkkoreunan joustinneuleeks, täytyy muistaa laittaa kiitokset ihanasta ja helposta ohjeesta :)

mä olen ihastunut tällä hetkellä neulottuihin liinoihin ja teen nyt taas uutta isoo liinaa. Tässä on viimeksi valmistuneen neulotun liinan kuva.

kuviota vähän lähempää

Käytiin tytön kaa lankakaupassa ja tyttö löys tommosta jännään lankaa joka oli "pakko saada äiti, please" ja äitihän sen osi ku ei maksanu ku 1e vaikka ei ollut tietookaan mitä siitä pystyis tekemään. Tein sitten tommosen kivan huivin kesäks ja tyttö tykkäs, ohje on ihan neuloessa sovellettu.

Neidiltä tuli toive että haluu itelleen neulotun mekon ja alko piirtämään paperille minkälainen mekon pitäis olla. Mä sitten hiki hatussa etin ohjeita ja yritin niitä soveltaa käytäntöön. Periaatteessa mekko on nyt tehty Novitan muistaakseni talvi lehdestä 2011 ja toi "vyö" on ihan tytön oma juttu ja samoin toi helman nätti kuvio on otettu muualta.

tää helman pitsi on otettu granstudion sivulta missä on kaikenlaisii palmikoita ja pitsiohjeita.

Yläosassa on tämmönen ihana kuvio ja se on kiva ku on tommonen kaarroke, josta tulee tommosen pienet hihantapaset.

Myös piti tehdä "vyö" ja tein sitten vaan ihan muutaman kerroksen "vyön" värillä ja reijät joihin sitten neuloin tommosen pitkän nyörin josta sai tehtyy tommosen kivan rusetin

Tää tuli itseasiassa valmiiks jo viime vuoden puolella, mutta kuvan sain otettuu vasta nyt. Kiva huomata kuvasta, kuinka painooki on tullu lisää siitä, ku on tehny ton tunikan :( Ohje on Novitan lehdestä ja tykästyin siihen heti kun näin mallin.